Cultureel Centrum de Hofnar

Houdt u van ballet of van salsa? Cabaret of drama? Internationaal of lokaal theatertalent? Met een keuze uit ruim 150 voorstellingen per seizoen vindt u bij De Hofnar altijd iets van uw smaak. Al meer dan een miljoen bezoekers gingen u voor.

De Hofnar is een veelzijdig theater. Het biedt genoeg allure om nationaal en internationaal bekende artiesten aan te trekken, maar haalt het doek ook graag op voor een groep 8 musical of een opvoering van een lokale toneelvereniging. De Hofnar helpt mee Valkenswaardse festivals te organiseren en biedt een gastvrij podium aan beginnend talent.

Rabobank Theatercafé

Ook wanneer u geen voorstelling bezoekt bent u van harte welkom in het sfeervolle Rabobank Theatercafé. Voor een lekker kopje fairtrade koffie, een heerlijke lunch of een ongedwongen Happas-diner. Kindervoorstelling? Kom dan onbeperkt smullen van overheerlijke pannenkoeken.

Zaalhuur

De theaterzaal, theatercafé en vergaderzalen lenen zich uitstekend voor kleine en grote feesten, zakelijke bijeenkomsten, presentaties en nog veel meer. Met of zonder catering. Zo’n veelzijdige en professionele toplocatie vindt u nergens anders in Valkenswaard.

Wat vindt u verder nog in De Hofnar

In De Hofnar vindt u naast het theater nog een aantal andere instellingen. Bibliotheek de Kempen, Centrum voor Muziek & Dans, de Valkenswaardse Omroep Stichting en de Kenniswerkplaats zijn ook gevestigd in De Hofnar.

Of u nu theater wilt maken of theater wilt beleven: bij De Hofnar maakt u het mee!

Kijk hier voor meer info 

of mail naar info@hofnar.nl

 

Nederlands Steendrukmuseum

Het Nederlands Steendrukmuseum is gevestigd in het markante gebouw Carolus. De collectie van het Nederlands Steendrukmuseum omvat boekillustraties, cartografie, reclameplaten en lithografie van bekende kunstenaars als Kees van Dongen, Alphonse Mucha, Adolphe Willette en Jan Sluyters. Maar ook speelkaarten, etiketten, ansichtkaarten, prenten, karikaturen en (satirische) tijdschriften. Naast de vaste collectie heeft het Nederlands Steendrukmuseum regelmatig een expositie van een bijzondere kunstenaar of rondom een specifiek thema. 

kijk hier voor meer informatie over dit bijzondere museum.

Rijtuigenmuseum

Een passie voor rijtuigen en paarden mondt uit in een bijzonder museum!

Jarenlang was het Christiaan van den Heuvels grote wens om een breed publiek te laten genieten van zijn zorgvuldig opgebouwde collectie. Hij was de verzamelaar van een groot aantal rijtuigen en accessoires. Gedurende dertig jaar zijn er door hem mooie spullen verzameld, bewaard, gerestaureerd en gekoesterd. Het Nederlands cultureel erfgoed is zo goed bewaard gebleven voor het nageslacht. Momenteel bevat de collectie van Chr. van den Heuvel & Zonen vele antieke rijtuigen van met name Nederlandse, Belgische en Franse makelij, waaronder enkele zeer zeldzame en eersteklas exemplaren.

Kijk hier voor alle informatie over het museum.

Centrum voor Muziek en Dans

Welkom bij het CMD

Als je een instrument wilt leren bespelen, of wilt leren dansen of zingen, dan ben je bij het Centrum voor Muziek en Dans aan het juiste adres. Het CMD is al tientallen jaren dè plek waar je moet zijn om je te ontwikkelen op het gebied van muziek en dans, waar je onder enthousiaste en deskundige begeleiding kunt ontdekken, leren en doen.

Het CMD staat middenin de Valkenswaardse samenleving en wil blijven bijdragen aan het rijke sociaal-culturele leven: laagdrempelig en breed toegankelijk voor alle inwoners van Valkenswaard. We zijn er voor iedereen: beginnende, gevorderde en doorgewinterde amateurs, mensen die een vakopleiding nastreven, jeugdigen, volwassenen en senioren, instrumentale verenigingen en koren, maar ook niet georganiseerde groepen en individuele belangstellenden. Daarnaast verzorgt het CMD steeds meer activiteiten bij het primair en voortgezet onderwijs en bij kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

We zijn trots op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod, waarmee we onze cursisten veel kunnen bieden. Regelmatig organiseren we leerlingenconcerten waarin onze cursisten de gelegenheid krijgen zich te presenteren op een podium.

Voor meer informatie over ons aanbod nodigen we u uit eens een kijkje op onze uitgebreide website www.centrumvoormuziekendans.nl. Heeft u vragen, op- of aanmerkingen of misschien heel specifieke wensen? Aarzel dan niet en laat het ons weten! We zullen ons uiterste best doen om u zoveel mogelijk tegemoet te komen. Alleen zo kunnen we blijven werken aan de verdere ontwikkeling van ons Centrum voor Muziek en Dans waar iedereen terecht kan en de kans krijgt om zich te ontwikkelen.

Valkerij en Sigarenmakerij Museum

Het Valkerij en Sigarenmakerij Museum bestaat uit twee collecties.

Het Valkerij Museum geeft een beeld van de valkerij in de periode 1650 tot en met 1850, een periode waarin koningen en hoge adel hun gasten vermaakten met het "vederspel".
Het Sigarenmakerij Museum geeft een beeld van de ontwikkeling van de sigarenmakerij in Valkenswaard vanaf 1865 tot de neergang.

De schakel tussen Valkerij en Sigarenmakerij is de rijke Engelse valkenier Richard Hamond, een tijd lang woonachtig in Valkenswaard. Bij zijn overlijden in 1845 liet hij een kapitaal van 24.000 gulden na aan Jan van Best, die het in 1865 gebruikte om er een sigarenfabriek mee te starten.

Kijk hier voor meer informatie over dit mooie museum.